середа, 22 травня 2024 21:13

Трамп випереджає Байдена у штатах, що "коливаються"

Трамп випереджає Байдена у штатах, що "коливаються"
Результат у цих штатах може вирішити долю виборів. Фото: eastnews.ua

Колишній президент США Дональд Трамп випереджає чинного лідера держави Джо Байдена у штатах, що "коливаються", і в Північній Кароліні.

Ці штати є ключовими для перемоги на президентських виборах 2024 року. Про популярність кандидатів свідчать результати опитування компанії Morning Consult, передає "Інтерфакс-Україна".

Якби президентські вибори пройшли сьогодні у штатах, що "вагаються", а також у Північній Кароліні, у середньому 48% респондентів проголосували б за Трампа, 44% - за Байдена.

У Мічигані Байден випереджає Трампа з невеликим відривом. Там 46% респондентів проголосували б за Байдена, 45% - за Трампа.

Голоси виборців з Невади розділилися порівну: 47% проголосували б за Трампа, стільки ж - за Байдена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ще до того, як зайду до Овального кабінету": Трамп озвучив новий термін закінчення війни в Україні

51% опитаних вважають, що економіка США була на вищому рівні за президентства Трампа. 36% вважають, що стан економіки за президентства Байдена кращий, ніж за Трампа.

46% респондентів вважають, що Байден краще бореться з проблемами зміни клімату. 30% опитаних зазначили довірили такі проблеми Трампу.

Опитування проводили в період із 7 до 13 травня серед 4962 зареєстрованих виборців штатів, що "вагаються". Це Пенсільванія, Аризона, Мічиган, Джорджія, Вісконсин і Невада, а також Північна Кароліна.

У штатах, що "вагаються", шанси на перемогу є й у республіканців, і в демократів. Голосування у цих штатах великою мірою визначають результат виборів.

За словами західних аналітиків, є підстави вважати, що риторика кандидата в президенти Сполучених Штатів Дональда Трампа щодо України - це більше політичні заяви, ніж план дій. Адже у 2017-2021 роках він не пішов на жодні поступки щодо української території та не визнав анексію Криму Росією. Трамп також направив Україні летальну військову допомогу, зокрема протитанкові ракети Javelin.

Зараз ви читаєте новину «Трамп випереджає Байдена у штатах, що "коливаються"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути