Ексклюзиви
субота, 06 березня 2010 12:02

В Афінах поліція розігнала демонстрантів сльозогінним газом (ФОТО)
6

Минулої ночі масові протести в центрі Афін переросли у заворушення. Тисячі протестуючих вийшли на вулиці з тим, щоб висловити невдоволення антикризовими заходами уряду. Для розгону демонстрантів, поліція застосувала водомети і сльозогінний газ. Десятки людей заарештовані.

Перші камені полетіли в правоохоронців вже близько восьмої години вечора, коли колона профспілкової демонстрації вперлася в поліцейське оточення біля стін грецького парламенту.

Це найсерйозніші зіткнення в Греції з 2008 року. Страйки також пройшли в багатьох школах і лікарнях країни. Крім того, через акції протесту транспортників у Афінах не ходили автобуси, а в міжнародному аеропорту грецької столиці було скасовано більше 60 рейсів.

Раніше 200 ліворадикалів взяли штурмом міністерство фінансів, розмістивши на верхніх поверхах лозунги з вимогами припинити антинародні реформи, маючи на увазі програму, прийняту урядом в середу. Вона передбачає скорочення зарплат, заморожування пенсій і зростання податків.

Для погашення відсотків по держборгу, країні гостро необхідні 20-25 мільярдів євро. Аналітики побоюються, що нездатність країни до погашення міжнародних фінансових зобов"язань може привести її до дефолту.

Зараз прем"єр-міністр Греції Георгіос Папандреу здійснює візит по країнах Європи. Зокрема, він повинен зустрітися з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Тим часом напередодні цієї зустрічі міністр економіки Німеччини Райнер Брюдерле дав зрозуміти, що його країна не збирається надавати фінансову допомогу Греції.

Magnolia-tv, Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «В Афінах поліція розігнала демонстрантів сльозогінним газом (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути