четвер, 25 лютого 2010 14:23

ЄС тисне на Грецію з усіх сторін

ЄС тисне на Грецію з усіх сторін

Брюссель прийняв рішення подати до Європейського суду на Грецію, оскільки уряд країни дозволив низці компаній не платити податки, тим самим зашкодивши конкуренції. Таким чином, як повідомляє інформагентство Reuters, сотні компаній заощадили близько 200 млн євро.

Мова йде про автомобілебудівні, гірничодобувні, текстильні і риболовецькі компанії, які в 2003 і 2004 роках отримали дозвіл не сплачувати 35% податок, оскільки займалися модернізацією виробництва або підвищенням кваліфікації своїх співробітників. В 2007 році Брюссель визнав такі податкові пільги незаконними і зажадав, щоб Греція наполягла на виплаті до скарбниці коштів, отриманих компаніями. Але, як заявив у середу представник Єврокомісії Хоакін Альмуніа, Афіни досі так і не підтвердили факт повернення коштів до бюджету.

Це вже не перший судовий розгляд, який загрожує Греції. Після того, як керівництво країни в жовтні минулого року зізналося в наданні помилкових статистичних даних про бюджетний дефіцит, Єврокомісія ініціювала процес про порушення умов договору, який також може обернутися для Афін судом або виплатою штрафу.

На початку лютого ЄС прийняв рішення про жорсткий контроль над бюджетом Греції і зажадав від її керівництва раз на три місяці звітувати про вжиті заходи щодо скорочення витрат. Таким чином, Єврокомісія чинить тиск на уряд Греції з усіх боків.

РБК-Daily

Зараз ви читаєте новину «ЄС тисне на Грецію з усіх сторін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути