четвер, 04 березня 2010 14:24

Греції запропонували продати свої острови для виходу з кризи

Греції запропонували продати свої острови для виходу з кризи

Депутат німецького бундестагу від Християнсько-демократичного союзу, соратник канцлера Ангели Меркель Марко Вандервіц запропонував Греції передати частину своїх островів як заставу за кредит Євросоюзу.

У свою чергу, інший член бундестагу Франк Шеффлер від Вільних демократів, висунув ідею, що греки могли б продати частину своїх нежилих островів разом з частками в компаніях.

"Ми вам гроші, ви нам - Корфу", - прокоментувала цю заяву газета Bild. Варто зазначити, що острів Корфу (Керкіра) є одним з найбільших біля узбережжя Греції. На ньому проживає понад 100 тисяч чоловік. Всього Греція володіє більше 6 тисячами островів, з яких жилими є лише 227.

Греція потребує фінансової допомоги для рефінансування свого державного боргу, який складає близько 130 відсотків ВВП. Країна вже пішла на різке скорочення видаткової частини свого бюджету (у тому числі заморожування пенсій та інших соціальних виплат), а також підвищила податки. Всього цього, однак, недостатньо, щоб упоратися із борговою кризою.

До травня країні потрібно якимось чином отримати близько 20 мільярдів євро для того, щоб розплатитися за старими боргами. В іншому разі країну чекає дефолт.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Греції запропонували продати свої острови для виходу з кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути