Ексклюзиви
понеділок, 15 лютого 2010 10:59

Греція святкує карнавал, незважаючи на кризу

Греція святкує карнавал, незважаючи на кризу

Незважаючи на катастрофічну економічну ситуацію, греки не втрачають почуття гумору. У місті Патри 30 тисяч осіб взяли участь у веселому кольоровому карнавальному параді.

Місцеві жителі намагалися жартувати навіть над тяжким становищем у власній країні. Величезна діра в бюджеті та заборгованість країни протягом декількох тижнів підірвали впевненість у всій зоні євро. Брюссель вже зобов"язав уряд Афін до жорсткої економії і радикального скорочення витрат.

Грекам не подобається ця ситуація, тому що вони побоюються втрати соціальну допомогу. Свій спротив вони виражають, зокрема, за допомогою гігантських сатиричних ляльок на карнавальному параді.

Окрім прем"єр-міністра країни Георга Папандреу з руками повними банкнот євро і міністра фінансів Георга Папаконстантіна, який плекає скарбничку-свинку в руках, на карнавалі можна було побачити карикатури на Ангелу Меркель і Ніколя Саркозі.

"Це Меркель і Саркозі привели нас до цієї ситуації" - пояснив один з учасників параду.

Організатори параду підкреслили, що парад є доброю нагодою для громадян відволіктися від проблем повсякденного життя. Карнавал у Патрах є найбільшим подібним заходом в Греції. Кожен рік він приваблює десятки тисяч людей з усієї країни і з-за кордону.

Gazeta.ua за матеріалами Tvn24

Зараз ви читаєте новину «Греція святкує карнавал, незважаючи на кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути