понеділок, 08 лютого 2010 16:08

Обрання королевою карнавалу в Бразилії 7-річної дівчинки викликало скандал

Обрання королевою карнавалу в Бразилії 7-річної дівчинки викликало скандал

У Бразилії вибухнув скандал у зв"язку з призначенням маленької дівчинки однієї з королев карнавалу в Ріо-де-Жанейро.

Фестиваль танців повинен початися 12 лютого і триватиме п"ять днів. Відома школа самби Unidos do Viradouro вибрала своєю королевою семирічну Жулію Ліра, доньку директора закладу. Про це повідомляє The Guardian.

Як відзначає видання, за традицією кожна школа самби, яка бере участь у карнавалі,  призначає королеву. Вона веде за собою решту процесію. Зазвичай це роблять відомі в країні моделі або зірки мильних опер.

Зараз правомірність вибору Unidos do Viradouro розглядається в суді. На думку голови міського відділення ради із захисту дітей і юнацтва Карлус Нікодемуса, семирічна дівчинка не повинна виступати в такій ролі. Обрані на неї танцівниці зазвичай стають секс-символами карнавалу. При цьому він відзначив, що відомство аж ніяк не проти участі дітей у шоу.

Представник міської прокуратури Марсія Режіна Алвес у свою чергу заявила, що Ліра не зможе надіти традиційний для самби вбарння через його відвертість. Крім того, через вік танцівниці на карнавалі повинні будуть присутні обоє її батьків.

Водночас більшість керівників шкіл самби підтримують вибір Unidos do Viradouro. На їхню думку, поява на карнавалі дітей у головних ролях як допоможе розвитку шкіл, так і забезпечить майбутнє самого карнавалу.

Раніше Unidos do Viradouro вже привертала увагу громадськості до вибору учасників своєї процесії. Так, в 2008 році суд заборонив школі вийти на карнавал з платформою, на якій повинен був знаходитися одягнений Адольфом Гітлером танцюрист в оточенні голих людей, що символізують жертв Голокосту.

Lenta.ru
Зараз ви читаєте новину «Обрання королевою карнавалу в Бразилії 7-річної дівчинки викликало скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути