середа, 18 червня 2008 12:52

В Афганістані почалася операція проти талібів

Збройні сили НАТО і афганська армія почали в середу спільну операцію проти талібів, повідомляє агентство AFP.

Операція почата в повіті Аргандаб провінції Кандагар. Очолюють бойові дії афганці, яких прикривають канадські військовослужбовці НАТО.

Нагадаємо, що в останні дні члени руху "Талібан" активізувалися навколо Кандагара. Вони почали підривати мости і мінувати села, у зв"язку з чим з околиць міста втекли близько чотирьох тисяч мирних жителів.

13 червня бойовики напали на одну з в"язниць Кандагара, внаслідок чого на свободу вирвалася приблизно тисяча ув"язнених, 400 з яких - таліби.

Агентство Associated Press відзначає, що таліби давно планують захоплення Аргандаба. Цей район, знаходячись в руках бойовиків, міг би стати плацдармом для нападів на Кандагар.

Між тим РІА Новости з посиланням на джерела в місцевих силах безпеки повідомляє про важкі бої, що пройшли в минулу добу в афганській провінції Фарах. За даними агентства, в ході боїв в повіті Гулістан були знищені більше 30 і поранено 12 талібів. В рядах бойовиків є найманці з Пакистану, арабських країн і Чечні, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Афганістані почалася операція проти талібів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути