четвер, 10 травня 2007 11:49

Узбецьку правозахисницю засудили більш ніж на 11 років тюрми (ФОТО)

 
Андижанський обласний суд провів другий судовий процес над правозахисницею Гульбахор Тураєвою і додав ще п"ять років і вісім місяців до першого вироку про позбавлення її волі строком на шість років. Як повідомляє сім"я Гульбахор Тураєвої, за сукупністю двох ухвалених вироків Андижанським обласним судом, вона засуджена на 11 років і 8 місяців позбавлення волі.

На судовому процесі проти Гульбахор Тураєвої виступали вчителі андіжанськой школи, яких вона звинуватила в здирстві грошей у школярів і поганому поводженні з дітьми.

Правозахисниця була затримана в середині січня на кордоні Узбекистану, після того, як повернулася в республіку з Киргизії. Вона везла з собою книги, написані представниками опозиційної партії "Ерк". Її звинуватили за декількома статтями: "контрабанда", "розповсюдження матеріалів, загрожуючих суспільній безпеці" і "посягання на конституційний лад".

Протягом трьох місяців, поки йшло слідство, її тримали в ізоляторі Служби національній безпеки (СНБ) Узбекистану. За словами її чоловіка Фаріда Янгільдіна, з моменту виголошення першого вироку членам її сім"ї постійно дзвонили співробітники спецслужб, залякуючи їх і загрожуючи розправою, якщо ті спілкуватимуться з журналістами. СНБ, як заявив Янгільдін, відмовляється навіть надати йому побачення з дружиною, хоча він отримав відповідний дозвіл у суді, повідомляє Uznews.net.

Зараз ви читаєте новину «Узбецьку правозахисницю засудили більш ніж на 11 років тюрми (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути