Ексклюзиви
вівторок, 17 липня 2007 13:56

Ющенко дав Януковичу 10 днів, щоб розібратися з НП біля Львова

Президент Віктор Ющенко своїм Указом доручив Кабінету Міністрів України розробити та затвердити у триденний термін комплексний план заходів щодо забезпечення ліквідації наслідків аварії вантажного потяга, що сталася 16 липня у Львівській області.

Також Кабінет Міністрів України має забезпечити ліквідацію в десятиденний строк наслідків аварії та вирішити питання щодо фінансування в повному обсязі відповідних заходів; проаналізувати причини аварії, для чого створити відповідну державну комісію, та за результатами аналізу вжити в установленому порядку заходів щодо притягнення винних осіб до відповідальності.

Крім того, уряд має вжити невідкладних заходів щодо: забезпечення безпеки населення, яке проживає на територіях, що зазнали впливу внаслідок аварії; розгортання мережі мобільних пунктів забезпечення населення, насамперед дітей, інвалідів, осіб похилого віку, невідкладною медичною допомогою, продуктами харчування, питною водою, залучивши до роботи таких пунктів громадські організації, волонтерів; посилення координації роботи органів, уповноважених здійснювати державне управління та державне регулювання безпеки у сфері перевезення небезпечних вантажів.

Також Кабмін повинен розробити та здійснити відповідно до Закону України "Про перевезення небезпечних вантажів" програму забезпечення безпеки перевезення небезпечних вантажів.

Крім того, глава держави доручив Львівській обласній державній адміністрації вжити у тижневий строк у межах компетенції невідкладних вичерпних заходів щодо захисту населення і територій, зокрема рослинного, тваринного світу та інших природних об`єктів, від наслідків, спричинених аварією.

Служба безпеки України, Міністерство внутрішніх справ України за участю Генеральної прокуратури України повинні здійснити перевірку обставин, що спричинили аварію, та за її результатами вжити в установленому порядку відповідних заходів.

Текст указу "Про невідкладні заходи щодо подолання наслідків аварії у Львівській області" розміщено на офіційному сайті глави держави, пише УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Ющенко дав Януковичу 10 днів, щоб розібратися з НП біля Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути