Ексклюзиви
середа, 22 вересня 2010 13:13

Уряд заборонить ввезення "гуманітарного" секонд-хенду

Уряд заборонить ввезення "гуманітарного" секонд-хенду
Кабінет Міністрів України має намір заборонити ввезення в Україну секонд хенду у вигляді гуманітарної та благодійної допомоги, а також поширити дію ввізного мита на одиницю товару секонд хенд.

Про це свідчить проект Податкового кодексу N7101-1 від 21 вересня 2010, текст якого розміщений на сайті ВР.

Проект вносить зміни до Закону України "Про гуманітарну допомогу" та Закон України "Про благодійництво та благодійні організації".

Зокрема, забороняється ввезення на митну територію України одягу та інших виробів, які використовувалися (за кодом УКТЗЕД 6309) та ганчір"я, яке використовувалося, або нового (за кодом УКТЗЕД 6310), в якості гуманітарної допомоги.

Разом з тим, благодійна допомога не може подаватися одержувачам у вигляді одягу та інших товарів, які використовувалися, а також ганчір"я, яке використовувалося, або нового. При цьому фізичні і юридичні особи, які віддають частину своїх доходів, заощаджень або майна на благодійну діяльність у вигляді одягу та інших товарів, які використовувалися, і ганчір"я, що використовувалося, або нового за кодом УКТ ЗЕД 6310, не можуть користуватися податковими та іншими пільгами відповідно до законодавства України.

Також вноситься зміна до Закону України "Про Митний тариф України", де встановлюється, що ввізне мито за ставкою 5,3% митної вартості сплачується за 1 пару взуття та за 1 штуку інших виробів секонд хенду при імпорті товарів секонд хенд з метою вільного обігу на території України, зокрема, продажу.

ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Уряд заборонить ввезення "гуманітарного" секонд-хенду ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути