середа, 13 серпня 2008 10:23

Уряд Нової Зеландії евакуювали через білий порошок

У Веллінгтоні, Нова Зеландія, серед пошти, що надійшла 13 серпня на ім"я прем"єр-міністра Нової Зеландії Хелен Кларк, був виявлений конверт з білим порошком, повідомляє The New Zealand Herald. Що з себе представляв порошок, поки не повідомляється. Сама прем"єр-міністр в цей час відсутня в місті.

Поліція відгородила частину восьмого поверху комплексу урядових будівель, де був виявлений конверт, люди з місця події були евакуйовані, проте робота в решті частини урядової будівлі продовжувалася в звичайному режимі.

Двір перед будівлею також був оточений кордоном. Як повідомляє Радіо Нової Зеландії, до будівлі прибули чотири пожежних розрахунків, декілька поліцейських машин і автомобіль "Швидкої допомоги". Контейнер з конвертом був винесений з будівлі двома пожежниками в ізолюючих протигазах. Незабаром після цього оточення було зняте.

Декілька людей, які контактували з конвертом, пройшли медичне обстеження, симптомів зараження або отруєння у них не виявлено.

Нагадаємо, що в 2001 році в США листи, в яких містилися спори сибірської виразки, стали причиною загибелі п"яти і хвороби 17 людей.

З тих пір конверти з білим порошком тисячі разів приходили до різних установ, редакцій газет і приватним особам в різних країнах світу, але, як правило, в них виявлялась мука, цукрова пудра, крохмаль або інші нешкідливі речовини.

Проте, в лютому 2004 року в США в присланому в офіс сенатора від штату Теннессі Біла Фріста конверті виявилась сильнодіюча отрута рицин, через що довелося тимчасово закрити три будівлі Сенату, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Уряд Нової Зеландії евакуювали через білий порошок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути