Ексклюзиви
понеділок, 06 листопада 2023 08:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські війська відбили атаки ворога: що відбувається на фронті

Українські війська відбили атаки ворога: що відбувається на фронті
За добу відбулось 53 бойових зіткнення. Фото: eastnews.ua

53 бойові зіткнення відбулися за минулу добу.

Ворог завдав шість ракетних та 70 авіаційних ударів, здійснив 76 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, передає Генштаб у зведенні.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 90 населених пунктів.

Авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ уразили три артилерійські засоби та п'ять районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці відбили ворожі атаки на багатьох напрямках

Волинський та Поліський напрямки

У зоні відповідальності ОСУВ "Північ" оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах для недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

Куп'янський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії у районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Іванівка Харківської області. Там відбили близько 10 атак противника.

Лиманський напрямок

Противник наступальних (штурмових) дій не вів.

Бахмутський напрямок

Росіяни намагалися відновити втрачене положення у районах Кліщіївки та Андріївки. Наші захисники відбили там п'ять атак противника. Окупанти вели безуспішні штурмові дії поблизу Богданівки, Хромового та Південного Донецької області, де українські воїни відбили ще п'ять атак противника. Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

Авдіївський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" ворог за підтримки авіації намагається оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдають ворогу значних втрат. Сили оборони відбили близько 10 атак у районах Степового, Авдіївки, Сєверного та Первомайського Донецької області.

Мар'їнський напрямок

Ворог вів безуспішні штурмові дії в районі Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут українські воїни відбили понад 20 атак ворога.

Шахтарський та Запорізький напрямки

Окупанти вели штурмові дії північно-західніше Вербового, Роботиного, північніше Нестерянки та П'ятихаток Запорізької області. Успіху не мали.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Херсонський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

Минулого місяця державна дума РФ відкликала ратифікацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

Президент РФ Володимир Путін вдається до безумної ядерної риторики, яку він намагається використати, щоб відмовити НАТО від підтримки України, сказав генеральний секретар Північноатлатничного альянсу Єнс Столтенберг.

Зараз ви читаєте новину «Українські війська відбили атаки ворога: що відбувається на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути