середа, 01 листопада 2023 08:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Українці відбили ворожі атаки на багатьох напрямках

Українці відбили ворожі атаки на багатьох напрямках
За добу відбулося 68 бойових зіткнень. Фото: eastnews.ua

Сьогодні відбулося 68 бойових зіткнень.

Ворог завдав вісім ракетних та 97 авіаційних ударів, здійснив 84 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляє Генштаб у зведенні.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 140 населених пунктів.

Сил оборони за добу завдали 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, один по пункту управління та два по зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ уразили три радіолокаційні станції, два склади боєприпасів, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також вісім артилерійських засобів противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ворог перекидає свіжі сили": в ЗСУ розповіли про ситуацію на Бахмутському напрямку

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, щоб не допустити перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

Куп'янський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" ворог вів безуспішні штурмові дії у районах Синьківки й Іванівки Харківської області та Надії Луганської області. Українські війська відбили там понад 10 атак противника.

Лиманський напрямок

Ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

Бахмутський напрямок

Російські окупанти безуспішно намагалися відновити втрачене положення біля Кліщіївки та Андріївки. Там відбили п'ять атак окупантів. Ворог також вів безуспішні штурмові дії у районі Південного Донецької області. Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

Авдіївський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" противник не полишає спроб оточити Авдіївку. Застосовує авіацію для підтримки своїх військ. Наші воїни стійко тримають оборону та завдають ворогу значних втрат. Дії загарбників у районах населених пунктів Авдіївка, Керамік, Сєверне, Первомайське, Степове Донецької області не принесли їм результатів. Наші захисники відбили там близько 20 атак.

Мар'їнський напрямок

Ворог вів безуспішні штурмові дії у районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Українські воїни відбили там понад 20 атак окупантів.

Шахтарський напрямок

Противник вів безуспішні штурмові дії біля Пречистівки та Золотої Ниви Донецької області.

Запорізький напрямок

Ворог намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного Запорізької області, успіху не мав. Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку.

Херсонський напрямок

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби відбулось 40 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, повідомив ввечері 29 жовтня Генштаб ЗСУ.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління та шість артилерійських засобів противника.

Зараз ви читаєте новину «Українці відбили ворожі атаки на багатьох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути