неділя, 29 жовтня 2023 20:56

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ворог перекидає свіжі сили": в ЗСУ розповіли про ситуацію на Бахмутському напрямку

"Ворог перекидає свіжі сили": в ЗСУ розповіли про ситуацію на Бахмутському напрямку
ЗСУ міцно тримають оборону на Бахмутському напрямку. Фото: Генштаб

На Бахмутському напрямку російські окупанти постійно намагаються атакувати позиції Збройних сил України.

На північному фланзі біля Бахмута окупанти спрямовують свої зусилля у напрямку на Хромове, Богданівку, Оріхово-Василівку. Однак більш важкі бої тривають на південному фланзі - там, де ЗСУ мають успіхи. Про це в ефірі телемарафону повідомив пресофіцер 26-ї артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича, старший лейтенант Олег Калашніков.

"Там ми спостерігаємо постійні контратаки ворога, Кліщіївка і Андріївка. Звичайно, вдалих спроб у нього немає. Попри шалені втрати, окупанти намагається нам завдати хоч якогось удару", - сказав Калашніков.

Він повідомив, що втрати окупантів підрахувати важко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ назвали втрати росіян з початку наступу на Авдіївку

"Втрати можуть коливатися від роти до двох рот, дивлячись, який день. Це не тільки загиблі, це і поранені, і дезертири. Інколи були такі випадки, що у них втрати доходили до 400 бійців за добу", - зазначив речник 26-ї бригади.

За його словами, у росіян дійсно не вистачає техніки. Особливо дуже багато втрачено БМП і БТРів, які підтримують контрнаступ піхоти.

"Тому військові РФ часто їдуть на броні своїх танків. А на сидячи ззовні на танку можна отримати пошкодження від осколків, куль тощо. Також значні втрати в артилерії і боєприпасах", - додав Калашніков.

Він зазначив, що цього тижня ворог перекинув на Бахмутський напрямок, зокрема, близько двох рот "Шторм-Z".

"Це свіжі сили. Він також перекидає підрозділи, які зазнали втрат на інших напрямках. Є підрозділи дуже професійні, такі як спецпризначенці. Але в більшості втрати серед контрактників великі. Тому резерв, який надходить, ненавчений, але бере своєю кількістю", - каже Калашніков.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом доби відбулось 40 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, повідомив ввечері 29 жовтня Генштаб ЗСУ.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління та шість артилерійських засобів противника.

Зараз ви читаєте новину «"Ворог перекидає свіжі сили": в ЗСУ розповіли про ситуацію на Бахмутському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути