Ексклюзиви
четвер, 08 липня 2021 06:33

Україні виділять $200 млн на укрупнення університетів

Україні виділять $200 млн на укрупнення університетів
Всесвітній банк виділить Україні $200 млн. Фото: Reuters

Всесвітній банк проведе аудит вищих навчальних закладів України, яке продемонструє сильні і слабкі сторони усієї вищої освіти України. Договір з банком, який передбачає 200 млн доларів кредиту, буде підписаний імовірно в жовтні

Після чого почнеться процес оптимізації мережі університетів. Після аудиту кількість державних університетів в Україні скоротять, розповів міністр освіти України Сергій Шкарлет в інтерв'ю Стране.

"Сьогодні в підпорядкуванні Міністерства 140 закладів вищої освіти. Є загальні тенденції щодо того, що за кількістю жителів, учнів в самих університетах України, 80-85 університетів досить. Це якась розрахункова оптимальна цифра, але кожен університет унікальний. Але я б не став говорити про цифру 80-85, все ж потрібно дочекатися висновків експертів", - повідомив міністр.

Процес укрупнення вузів уже стартував. "МОН займається цим сьогодні. Вже близько чотирьох проєктів по об'єднанню в різних містах запустили. Останній - це Харків, чотири університети аграрних в один звели", - сказав Шкарлет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкарлет дав кандидата наук "головному охоронцю" Медведчука

Український центр оцінювання якості освіти не отримав достатню кількість коштів для проведення перевірки тестів зовнішнього незалежного оцінювання. Згідно цьому учні, які проходили оцінювання, можуть недоотримати бали. Такий стан справ з перевіркою тестів викликав скандал.

Зараз ви читаєте новину «Україні виділять $200 млн на укрупнення університетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути