пʼятниця, 22 серпня 2008 09:36

Українцям стало складніше отримати кредит на авто

На автомобільному ринку ціни впали в середньому на 20%. Втім, радіти з цього приводу можуть хіба ті, хто готовий викласти одразу усю суму за новеньке авто. Розраховувати на кредит тепер складніше. Банки суттєво посилили вимоги. Позику тепер можна отримати лише за наявності високої прозорої зарплати, першого внеску у 30% і поручителя.

Причин здешевлення авто кілька. Головна – при вступі до СОТ ввізне мито 16 травня зменшилося з 25% до 10%. Щоправда поки більшість машин, які продають, перетнули кордон ще за старими тарифами. Втім, люди - в очікуванні падіння - з купівлею авто вирішили зачекати. Через це попит на початок літа впав на 20% . Дилери змушені були завчасно знизити ціни, аби повернути покупців.

Отримуючи зарплату в конверті, про новенького залізного коня можна і не мріяти, запевняють банкіри. Вони суттєво посилили вимоги до позичальників. В Україні понад половину машин продають у кредит. Тепер кількість охочих взяти позику впала вдвічі. Це також вплинуло на зниження цін на авто. Нині банки розглядають тільки офіційні прибутки. Без початкового внеску позики не дадуть – відтепер треба одразу заплатити в середньому третину від вартості авто. Та й самі ставки значно зросли. До кінця року кредит у гривні коштуватиме 25%.

Тим, хто одержав кредит ще за старими ставками, теж радіти не варто. Нині банки заднім числом переглядають відсотки майже по всіх програмах. Кажуть, якщо раніше вони боролися за клієнта, то тепер – за мінімізацію ризиків.

Втім, посилення вимог до позичальників погоди на автомобільному ринку не робитиме. Люди швидко прилаштуються до нових умов. За прогнозами ціни на машини знижуватимуться до кінця року. Потім ринок стабілізується і вартість авто вже залежатиме від виробника. Через інфляцію, здорожчання сталі й логістики - ціна так чи інакше зростатиме, повідомляє ICTV

Зараз ви читаєте новину «Українцям стало складніше отримати кредит на авто ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути