неділя, 25 червня 2017 13:58

Україна святкує день молоді

Україна святкує день молоді
Свято в останню неділю червня відзначають люди у віці 18-35 років.

Сьогодні в Україні відзначають День молоді. Це свято своїм указом у 1994 році започаткував президент України Леонід Кравчук. Свято в останню неділю червня відзначають люди у віці 18-35 років.

У цей день прийнято заохочувати і нагороджувати успіхи найбільш талановитої молоді в різних професійних областях. У всіх містах України організовуються фестивалі, кінопокази, конкурси та змагання, виставки та конференції – з нагоди свята.

На своїй сторінці у Facebook президент України Петро Порошенко привітав українців і зазначив, що нинішня молодь - це абсолютно інше покоління, яке ніколи нікому не здасть Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День молоді: куди піти на вихідних у Києві

Про те, як в Україні святкуватимуть День молоді, повідомляє InfoResist.

У Києві за свято відповідатимуть самостійні організації. Міська влада не бере активної участі в організації заходів 25 червня.
• Youthday. Десятки організацій працювали над тим, щоб створити в Маріїнському парку молодіжне містечко зі своєю музикою, лекціями, затишними фудкортами і незабутньою атмосферою.
• Парад ретро техніки. Для української столиці це вже другий щорічний захід OldCarLand. Гості можуть просто насолодитися машинами, а можуть продемонструвати свою особисту колекцію. Якщо у вас є автомобіль до 1980 року випуску в хорошому або відмінному стані - ви допускаєтесь на парад. Бренд автомобіля не важливий, але підходить тільки оригінальна комплектація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Півсотні старовинних машин проїдуть центром міста

У Харкові основний захід пройде в парку Горького. Вхід безкоштовний. Крім музичної програми за участю Артема Лоїка, по всьому місту пройдуть різні майстер-класи та тематичні заходи для молоді. Початок концерту в парку Горького - 18:00.

У Полтаві організацією свята зайнявся міський голова, який привернув канал Music Box. Захід пройде на стадіоні "Ворскла" о 20:00. Крім полтавських виконавців на сцені виступить група MMDANCE та український співак Макс Барських. Вхід вільний.

У Львові основні заходи відбудуться у парку "На валах", який знаходиться між вулицями Винниченка та Підвальною. Одна з цікавих програм - це квест "Стежками Лева" для учасників 14-24 років. Щоб взяти участь, необхідно зареєструватися і зібрати команду з 4-9 осіб. Також у парку буде проведено концерт і кіноперегляд під відкритим небом. Всі учасники отримають можливість відвідати майстер-класи з каліграфії, танців, малювання кавою і графіті.

В Одесі пройде безліч спортивних, культурних і розважальних заходів. Обов'язково буде автопробіг і тематичні виставки-ярмарки. Автопробіг стартуватиме від пам'ятника Дюку і закінчиться на площі 10-квітня. Також у виставковому залі Морського вокзалу пройде автомобільна виставка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як над Одесою пронеслось "небесне цунамі"

У Дніпрі виступить гурт "Друга рiка". Всі гості концерту отримають браслети з підписами. Також передбачені невеликі подарунки у вигляді кепок і футболок. Святу приурочені маса інших тематичних заходів.

Зараз ви читаєте новину «Україна святкує день молоді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути