Ексклюзиви
неділя, 25 червня 2017 09:31

26 обстрілів, є загиблі: доба в зоні АТО

26 обстрілів,  є загиблі: доба в зоні АТО
В результаті бойових дій двоє військовослужбовців ЗС України загинули

Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. Минулої доби терористи 26 разів обстрілювали ЗСУ по всій лінії зіткнення. Використовували й зброю заборонену Мінськими угодами.

Про це повідомляє в прес-центр штабу АТО

"На жаль, минулої доби в результаті бойових дій двоє військовослужбовців ЗС України загинули. Один воїн зазнав поранення, ще двоє зазнали бойових травм" - йдеться в повідомленні

На приморському напрямку починаючи з шостої години вечора сепаратисти до опівночі декілька разів обстрілювали підрозділи ЗС України, в районі Широкиного та Павлополя. Для обстрілу наших позиції бойовики використовували міномети калібру 82 мм, гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Всього на цьому напрямку вчора було нараховано 7 ворожих збройних провокацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові знешкодили групу проросійських терористів

Донецький напрямок. Бойовики обстріляли один з опорних пунктів у південному передмісті Авдіївки зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів. З такого ж озброєння, а також з протитанкових гранатометів, противник на світанку вів вогонь по оборонних укріпленнях сил АТО поблизу Верхньоторецького. Ввечері в районі Невельського "працював" ворожий снайпер. Майже в той самий час найманці обстрілювали позиції українських воїнів в районі Кам'янки з мінометів калібру 120 й 82 мм, гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів. Також вже пізно ввечері під ворожий вогонь з гранатометів різних модифікацій та великокаліберних кулеметів потрапили наші опорні пункти у південному передмісті Авдіївки. Там же ворог застосував і протитанковий ракетний комплекс. Загалом тут було зафіксовано 8 ворожих обстрілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США заговорили про вихід з російсько-американського договору про ракети

На Луганському напрямку незаконні збройні формування здійснили найбільше обстрілів - 11. Неодноразово застосовували заборонену зброю. Так, ще на початку доби бойовики обстріляли українських воїнів в районі Катеринівки із мінометів калібру 120 мм. З мінометів такого ж калібру, а також менш потужних - калібру 82 мм, 100-мм артилерії, окупанти вже ввечері двічі обстрілювали оборонні укріплення сил АТО поблизу Троїцького. Окрім того, впродовж минулої доби порушення проросійськими бандформуваннями умов перемир'я зафіксовано неподалік Кримського, Новотошківського, Новоолександрівки та Новозванівки, де найманці переважно застосовували різноманітне піхотне озброєння, а також били з БМП.

Зараз ви читаєте новину «26 обстрілів, є загиблі: доба в зоні АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути