Ексклюзиви
неділя, 25 червня 2017 04:07

У США заговорили про вихід з російсько-американського договору про ракети

У США заговорили про вихід з російсько-американського договору про ракети
Договір про ліквідацію ракет тріщить по швам. Фото: iPress.ua

В адміністрації президента США Дональда Трампа розгортається серйозна дискусія про можливий вихід країни з Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, повідомляє Politico.

Це один з наріжних договорів у справі роззброєння з Росією, який забороняє цілий клас ядерних ракет.

Низка республіканців в конгресі наполягають на такому кроці. На їхню думку, необхідно почати розробляти ці ракети у відповідь на дії Москви.

Конгресмен і глава комітету з ядерних озброєнь Майк Роджерс заявив, що для Вашингтона "безвідповідально продовжувати дотримуватись договору, який давно залишив позаду єдиний учасник крім нас".

У Пентагоні, Держдепартаменті і раді з питань національної безпеки в Білому домі скептично ставляться до такого заходу і закликають подумати про наслідки такого кроку, який може призвести до гонки озброєнь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський сенатор жорстко відреагував на таємні дії Росії

Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності був підписаний в 1987 році президентом США Рональдом Рейганом і лідером СРСР Михайлом Горбачовим і відміняв розробку і установку ракет з дальністю від 500 до 5,5 тис. км.

У лютому 2017 року Міноборони Росії звинуватили в порушенні договору, так як Москва розмістила заборонені ракети поблизу кордонів з Європою.

У 2014 році адміністрація екс-президента Барака Обами повідомляла, що Росія провела випробування забороненої за договором ракети. МЗС Росії назвав ці звинувачення "пропагандистською кампанією з дискредитації Росії".

Зараз ви читаєте новину «У США заговорили про вихід з російсько-американського договору про ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути