середа, 15 лютого 2017 09:43

Американський сенатор жорстко відреагував на таємні дії Росії

Американський сенатор жорстко відреагував на таємні дії Росії
Джон Маккейн/jamnews.ir

США повинні відповісти Росії на розгортання крилатих ракет.

Про це сказано у заяві сенатора Джона Маккейна, опублікованій на його сайті.

"Володимир Путін продовжує тестувати нову адміністрацію (США. - Gazeta.ua). Розгортання Росією крилатих ракет з ядерними боєголовками наземного базування, порушуючи договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, є значною військовою загрозою для Збройних сил США і наших союзників у НАТО", - зазначив сенатор.

Він нагадав, що Конгрес останніми оборонними законопроектами ясно дав зрозуміти, що порушення договору Росією вимагає змістовної відповіді.

"На тлі останніх подій, настав час новій адміністрації вжити термінових заходів, щоб посилити нашу позицію стримування в Європі та захисту наших союзників. Ми повинні продовжити нинішню модернізацію ядерних сил США і забезпечити, щоб сили стримування НАТО були готові протистояти російській ядерній доктрині, в якій міститься заклик про використання ядерної зброї першими", - наголосив Маккейн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий міністр фінансів США зробив заяву про антиросійські санкції

Росія таємно розгорнула два дивізіони крилатих ракет. Один з них досі знаходиться на випробувальному ракетному полігоні Капустін Яр на південному сході країни. Інший перенесено в грудні минулого року з цього полігону на оперативну базу в іншому місці. Ракетні системи можуть бути готовими до застосування.

Таким чином РФ порушила договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, який допоміг поставити крапку в холодній війні.

Зараз ви читаєте новину «Американський сенатор жорстко відреагував на таємні дії Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути