субота, 15 березня 2008 11:35

Україна стає раєм для педофілів

Останнім часом Україну називають раєм для педофілів. За даними правоохоронців, випадки зазіхань на сексуальну недоторканість дітей фіксують чи не щодня.

Сумну статистику фахівці пояснюють відсутністю механізмів боротьби із педофілією.

Такому явищу, як педофілія, в Україні сприяють декілька чинників. Це - соціальний стан людей, відсутність профілактичної роботи, лояльність Кримінального Кодексу й навіть новітні технології.

Борис Шилін, в.о. керівника департаменту КМСД МВС України: "Соціальні причини, наявність бездоглядності, безпритульних. Адже жертвами стають саме ці діти, втікачі з родин, якими не займаються батьки".

2007-го у Керчі затримали п"ятьох педофілів, віком від 50-ти до 70-ти років. Правоохоронці кажуть – між собою вони не знайомі. Кожен діяв поодинці.

Щоб розважатися з маленькими дівчатами, дядьки возили їх на іномарках у безлюдні місця. Найчастіше це були гаражі, пустирі та поля. Дітям педофіли платили їжею.

Усі епізоди вмістили на чотирьох друкованих аркушах. Попри це, чинне законодавство на боці старих збоченців. Найактивнішого навіть не визнали суспільно небезпечним.

Світлана Дядченко, голова громадської організації: "Ця людина отримала в суді 1-ї інстанції 10 років. Далі в апеляційному суді зменшили термін до шести років. Адвокати кажуть - через три роки він буде звільнений. Пом"якшуючі обставини: він похилого віку, має багато захворювань, орденів від Радянської влади і те, що він не становить жодної загрози суспільству".

Правоохоронці погоджуються, що відповідальність за педофілію замала. І відповідний розділ Кримінального Кодексу потребує суттєвих змін.

Борис Шилін, в.о. керівника департаменту КМСД МВС Україну: "На наш погляд, кримінальна відповідальність за ці злочини не відповідає суспільній безпеці, тій шкоді, яка завдана дитині. Тому виносимо пропозиції щодо посилення відповідальності за вчинення цих злочинів".

Світлана Дяченко, голова громадської організації: "Досить важко зібрати доказову базу та довести розслідування до логічного кінця, і досить часто злочини закінчують статтею – сексуальне розбещення дітей. І злочинець отримує до 3-х років обмеження волі".

Тим часом більшість педофілів вважають, що своїми вчинками допомагають дітлахам.

За словами правоохоронців, найважче боротися із розбещеними батьками. Те, що діється всередині родини, рідко набуває розголосу. Зазвичай про такі факти повідомляють сторонні особи.

Наприклад, у Деснянському районі столиці затримали багатодітного батька. 46-річний чоловік знімав на фото й відеоплівку своїх неповнолітніх дочок. Діти на знімках були голі, а, крім того, батько мав із дочками в статеві стосунки.

За словами фахівців, поки влада вноситиме зміни до Сімейного та Кримінального кодексів та ратифікуватиме конвенцію захисту дітей від сексуальної експлуатації та розбещення, неповнолітні мають знати, принаймні, основні правила безпеки, а також вчасно сказати збоченцю "Ні", повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «Україна стає раєм для педофілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути