середа, 03 жовтня 2012 11:16

Україна ризикує втратити майбутнє через ігнорування екологічних проблем - Федів

Україна ризикує втратити майбутнє через ігнорування екологічних проблем - Федів

Через недостатню увагу до екологічних проблем Україна ризикує втратити майбутнє. Але вихід є. У цьому переконаний кандидат у народні депутати у 212 виборчому округу міста Києва Іван Федів .

Молодий політик пропонує провести екологічний моніторинг усіх підприємств, що працюють у межах Києва, а згодом – і на всій території нашої країни. Порушників – покарати, аби у кожному куточку держави вільно дихалося людям. Щоб запобігти порушенням у подальшому, політик виступає з ініціативою скласти на державному рівні карту забрудненості країни з постійним моніторингом та оновленням.

У разі перемоги на виборах Федів Іван гарантує, що ця законодавча ініціатива однією з перших буде ним подана на розгляд. За його словами, "екологія, стан довкілля – це не просто мальовничі краєвиди, це – здоров'я наших співгромадян, здоров'я дітей, відтак, якість нашого з вами майбутнього. Недооцінювати екологічні проблеми небезпечно".

Як приклад, Федів Іван наводить проблему Бортницької станції аерації, що розташована у межах міста, у Дарницькому районі Києва. БСА забруднює і повітря, і воду.

За словами політика, БСА – "це проблемний об'єкт, і не тільки для району, але й для столиці, можливо, і для всієї України. Якщо на станції щось станеться, 7 областей, котрі розташовані нижче по течії Дніпра, опиняються у зоні ризику, у зоні забруднення".

Федів зазначив, що досі проблему не вирішено через брак коштів та формальний підхід. Окрім того, проблема ще й у тому, що "обладнання неможливо "вимкнути" і замінити, хоча воно зношене і його потрібно модернізувати".

Тому Федів пропонує принципово змінити схему очистки стічних вод у Києві: побудувати ще одну станцію очистки – на правому березі Дніпра.

"Це зменшило б навантаження на БСА та у разі нештатних ситуацій дозволило хоча б зупинити роботу та відремонтувати обладнання", – переконаний Федів.

До того ж, він вважає, що ті підприємства, чиї відходи проходять очистку на БСА, можна частково перевести на локальну очистку, аби зменшити загалом навантаження на БСА.

А комплексне вирішення проблеми БСА потребує підтримки Верховної Ради та Кабінету Міністрів, оскільки, на думку Федіва, має передбачати залучення коштів інвесторів, розробку проекту та винесення його на громадське обговорення. "Необхідно перевести рішення у площину бізнес-проекту та забезпечити громадський контроль".

Зараз ви читаєте новину «Україна ризикує втратити майбутнє через ігнорування екологічних проблем - Федів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути