неділя, 18 травня 2008 16:33

Україна обійшла Польщу в будівництві стадіонів

Україна випереджає Польщу в підготовці стадіонів до чемпіонату Європи по футболу 2012 року, який пройде в двох країнах, повідомив РІА "Новини" заступник польського посла Лешик Шерепка, , що відвідав в суботу стадіон в Донецьку.

"Коли ми говоримо про стадіон, то я думаю, що ви попереду нас, тому що ми тільки починаємо будувати такі стадіони. Але у нас трішки інший принцип, тому що у вас найкращий стадіон готується приватною особою - паном Ахметовим. У Дніпропетровську теж стадіон в приватній власності", - сказав Шерепка, відзначивши, що в Польщі стадіони знаходитимуться в комунальній власності.

"Але ми думаємо, що ми теж встигнемо, ми вже виділили гроші на будівництво, так що не буде жодних проблем в цьому напрямі", - відзначив він.

В той же час заступник посла вважає, що Польща випереджає Україну за ступенем готовності інфраструктури.

"Тому що ми вже декілька років з Євросоюзом, і у нас все по-іншому трішки побудовано. Якщо говорити про інфраструктуру, про транспорт, про медичне обслуговування, то ми, напевно, попереду вас", - сказав Шерепка.

При цьому він висловив думку, що не варто говорити про те, яка з країн в даному випадку є лідером підготовки до Євро-2012. "Ми робимо спільну справу", - відзначив дипломат.

Планується, що в Україні матчі Євро-2012 прийматимуть Київ, Донецьк, Львів і Дніпропетровськ як основні міста, Одеса і Харків - як запасні. В рамках підготовки до Євро-2012 Україна повинна реалізувати ряд інфраструктурних проектів, зокрема в по будівництву і реконструкції доріг, мостів, готелів і стадіонів, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Україна обійшла Польщу в будівництві стадіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути