понеділок, 11 вересня 2017 20:23

"Укравтодор" розглядає зміни для українських міст

"Укравтодор" розглядає зміни для українських міст
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розглядає проект державної будівельної норми. Фото: UBR.ua

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розглядає проект державної будівельної норми.

Зокрема пропонується зменшити ширину смуги руху в містах, повідомляє на прес-служба "Укравтодору".

"Зараз ширина смуги руху в містах передбачена на рівні 3 м, житлових вулиць та проїздів - 2,75 м, магістральних доріг у великих містах - 3,5 м. При цьому чинними на сьогоднішній день будівельними нормами ширина смуги руху передбачена 3,75 м - для I і II категорій дороги, 3,50 м - для ІІІ, 3,0 м - для IV, а для V категорії ширина проїжджої частини передбачена на рівні 4,5 м без поділу її на смуги руху", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні побудують першу платну дорогу

Разом з тим, в населених пунктах, в яких діє обмеження швидкості до 60 км/г, дозволяють звужувати ширину смуги руху до 3,25 м з встановленням дорожніх знаків.

У місті Лохвиця на Полтавщині будуть перший в Україні об'єкт уповільнення автомобільного трафіку. Укравтодор планує скористатися іноземним досвідом і запровадити на вітчизняних дорогах систему Traffic calming measures. Її суть - у засобах примусового зниження швидкості, які полягають у дизайні та звуженнях дороги, створенні перехресть із круговим рухом.

Зараз ви читаєте новину «"Укравтодор" розглядає зміни для українських міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути