вівторок, 11 липня 2017 12:30

Будують систему сповільнення автомобільного руху

Будують систему сповільнення автомобільного руху
На Полтавщині будують перший елемент обмеження швидкості з європейської системи Traffic calming measures. Фото: new.pl.ukravtodor.gov.ua

У місті Лохвиця на Полтавщині будуть перший в Україні об'єкт уповільнення автомобільного трафіку. Укравтодор планує скористатися іноземним досвідом і запровадити на вітчизняних дорогах систему Traffic calming measures. Її суть - у засобах примусового зниження швидкості, які полягають у дизайні та звуженнях дороги, створенні перехресть із круговим рухом.

Про це повідомила Служба автодоріг у Полтавській області.

На в'їзді до Лохвиці будують перший елемент системи. Він має знизити кількість ДТП. Проїхати його зі швидкістю понад 60 км/год буде неможливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ближче до ЄС: до Львова прокладуть європейську залізничну колію

"На відміну від таких поширених в Україні засобів обмеження швидкостей, як штучні нерівності (так звані лежачі поліцейські), Traffic calming measures не має негативного впливу на технічний стан автомобіля та не створює незручностей для водія та пасажирів авто", - зазначив Володимир Трояновський, керівник полтавської Служби автодоріг.

Будівництво конструкції - один із етапів 3-річної національної програми підвищення безпеки на дорогах.

Стратегічну трасу Одеса - Миколаїв - Херсон ремонтуватимуть китайці. Планують розширити дорогу до чотирьох смуг та зробити об'їзд Миколаєва. На реалізацію проекту Україна може взяти кредит в китайському банку.

Зараз ви читаєте новину «Будують систему сповільнення автомобільного руху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути