вівторок, 27 червня 2017 12:37

Ближче до ЄС: до Львова прокладуть європейську залізничну колію

Ближче до ЄС: до Львова прокладуть європейську залізничну колію
До Львова збудують нову вузьку колію європейського стандарту / фото:Сіті Рівне

Нова колія з'єднає Львів із Варшавою.

Від містечка Рава-Руська, що на кордоні з Польщею, до столиці Галичини прокладуть вузьку залізничну колію стандарту 1435 мм.

На будівництво витратять 50 млн євро, передає прес-служба Міністерства інфраструктури

"Загальна дистанція від Варшави до Львова становить близько 330 кілометрів. Сьогодні європейська колія проходить територією Польщі за 7 кілометрів до Рави-Руської. Залишається побудувати 58 кілометрів шляху до Брюховичів. Зараз ми шукаємо потенційних інвесторів. Брюховичі – це околиця міста, ми готові побудувати всю логістику там, щоб був доступний під'їзд і до центру Львова залізницею й автомобілем", - сказав керівник Львівської залізниці Іван Груник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злодії затримали потяг "Інтерсіті" на дві години

В Україні досі колії мають радянський стандарт - ширину 1520 мм. Під час подорожей в Європу на кордоні доводиться "перевзувати" колісні пари вагонів. Єдина євроколія діє на відрізку від Ковеля до міста Холм.

Сьогодні від Рави-Руської до Львова проклали стандартну колію. Нею курсує двічі на день дизельний пасажирський поїзд та вантажні потяги.

Введення безвізового режиму для поїздок українців у країни Шенгену може підвищити популярність міжнародних залізничних маршрутів. Є десять 10 потягів, які з'єднують Україну з Польщею, Болгарією, Угорщиною, Чехією, Румунією та Словаччиною. До західних сусідів можна поїхати з Києва до Варшави щоденним поїздом №67. Щоденний потяг №51 зі Львова довезе вас до Перемишля, Тарнова, Кракова і Вроцлава. А безпересадковий вагон цього поїзда - курсує до Варшави. До Перемишля також їде поїзд №705 ("Ітерсіті+"), з Києва через Львів. З Ковеля можна дістатися поїздом №751 до польського міста Холм.

Зараз ви читаєте новину «Ближче до ЄС: до Львова прокладуть європейську залізничну колію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути