четвер, 22 червня 2017 07:50

У Укрзалізниці планують забрати допуск до держтаємниці

У Укрзалізниці планують забрати допуск до держтаємниці
Укрзалізницю залишать без "держтаємниці". Фото: Новое время

У липні перевезення військового та стратегічного призначення, які здійснюються держкомпанією "Укрзалізниця", можуть бути призупинені. Основна причина - правоохоронні органи відбирають у менеджменту залізничної монополії право на доступ до державної таємниці і спецзв'язку.

Це може бути викликано ризиком "витоку" секретної інформації та наданням доступу до неї співробітникам УЗ, які згідно із законом не мають на це право, - повідомляє РБК.

Втім, в "Укрзалізниці" і Міністерстві інфраструктури стверджують, що проблема вже вирішена, але в цьому сумніваються СБУ і військова прокуратура.

В "Укрзалізниці" не бачать в реформуванні галузі проблем зі спецперевезенням.

"Триває процес реформування залізничної галузі, виділення вертикалей, створення вертикально інтегрованої компанії, в рамках чого створена пасажирська компанія. З 1 липня в її склад увійдуть служби пасажирських перевезень ще трьох регіональних філій: Львівської, Донецької та Придніпровської. Структурні зміни в суспільстві не є перешкодою для можливості здійснювати спеціальні перевезення ", - повідомили в прес-службі УЗ.

У січні цього року у ПАТ "Укрзалізниця" закінчився термін спеціального дозволу Служби безпеки, що надає компанії доступ до державної таємниці. Такі дозволи правоохоронні органи видають державній залізничній компанії для здійснення перевезень військових вантажів в зону АТО, а також для транспортування вантажів стратегічних підприємств, наприклад, атомних електростанцій.

Зараз ви читаєте новину «У Укрзалізниці планують забрати допуск до держтаємниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути