четвер, 06 березня 2008 08:39

Уго Чавес підтвердив, що Венесуела припинила торгівлю з Колумбією

Президент Венесуели Уго Чавес підтвердив у середу ввечері, що його країна згортає всі торгові зв"язки з Колумбією, повідомляє агентство Ассошиейтед Прес.

Обстановка в Латинській Америці загострилася після того, як колумбійські військові провели операцію на території Еквадору і ліквідували одного з лідерів угруповання "Революційні збройні сили Колумбії" (РЗСК) Рауля Рейеса. У відповідь на це Еквадор і Венесуела ухвалили рішення направити війська до колумбійського кордону.

Венесуельський міністр сільського господарства у вівторок вже заявляв про повне закриття кордону з Колумбією і припинення всіх експортно-імпортних операцій, проте військові на кордоні не підтвердили отримання подібного наказу.

"Ми не зацікавлені в колумбійських інвестиціях. Ми не хочемо залежати від них і не приймемо навіть зернятка рису", - сказав Чавес.

Щорічний торговий обіг між двома країнами, за оцінками експертів, складає більше п"яти мільярдів доларів.

Також Уго Чавес і президент Еквадору Рафаель Корреа, що знаходиться з візитом у Венесуелі, привітали проект резолюції Організації американських держав (ОАД), що кваліфікувала операцію колумбійських військ на території Еквадору як грубе порушення суверенітету цієї країни, але відзначили, що добиватимуться від міжнародного співтовариства більш визначеного  висловлення засудження дій Колумбії, повідомляє РИА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «Уго Чавес підтвердив, що Венесуела припинила торгівлю з Колумбією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути