вівторок, 08 травня 2007 08:53

Учора увечері супротивники Саркозі розгромили більш як 15 магазинів

Супротивники обрання Ніколя Саркозі президентом Франції в понеділок увечері знов провели на паризькій площі Бастилії акцію протесту.

Згідно з свідченнями очевидців, молодь, що в основному студенти паризьких ліцеїв та їх однолітки із столичних передмість, почали збиратися на площі ще близько шестої години вечора. Сигналом для збору служили СМС-повідомлення, які молоді люди розсилали друзям і знайомим.

Коли на площі зібралося декілька сотень людей, вони вишикувалися в колону і влаштували марш протесту, який в лічені хвилини переріс в безлади. Учасники ходу почали громити на своєму шляху вітрини магазинів, телефонні кабіни і павільйони автобусних зупинок. Викликані на місце події посилені наряди поліцейського спецназу зуміли розсіяти колону, затримано, щонайменше, 35 людей. За попередніми даними паризької префектури поліції, протестуючі розбили півтора десятки вітрин, розбили три телефонні кабіни, пошкодили декілька автомобілів, припаркованих на узбіччі, передає РІА "Новини".
Зараз ви читаєте новину «Учора увечері супротивники Саркозі розгромили більш як 15 магазинів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути