субота, 05 квітня 2008 14:27

Розкрито вбивство бізнесмена Олега Бориса

Про це розповіли на спільному брифінгу прокурор Львівської області Олексій Баганець та начальник ГУ МВС у Львівській області Василь Пісний.

Бізнесмена Бориса застрелили 3-го лютого в салоні власного автомобіля. Олег разом із дружиною був на службі в церкві Святого Юра. Раптом спрацювала сигналізація його машини. Чоловік вийшов подивитись у чому справа, а вже за 15 хвилин жінка знайшла його в машині. За кілька днів тяжко поранений Борис помер у реанімації.

Олексій Баганець, прокурор Львівської області: "Для мене, та й для начальника головного управління МВС розкриття цього злочину було, як вам сказати, справою честі, професійного обов"язку. Ми заслуховували цю справу, звіт слідчо-оперативної групи, перші 10 днів щоденно в Галицькому районному відділі, потім заслуховували цю справу двічі на тиждень. І останній час збирались один раз в тиждень. Було проведено надзвичайний обсяг роботи".

Правоохоронці відпрацьовували кілька версій убивства: від зведення старих рахунків до тривіального пограбування. Протягом слідства порушили та розкрили ще дві справи. Зрештою, слідство вийшло на правильний шлях.

Олексій Баганець, прокурор Львівської області: "Ми зосередилися на відпрацюванні одного громадянина, теж раніше неодноразово судимого, який сьогодні затриманий по підозрі у крадіжці чужого майна. І при його детальному відпрацюванні як оперативним, так і слідчим шляхом з проведенням, так сказати, оперативно-слідчих комбінацій, вдалося все-таки отримати беззаперечні докази... Вдалося буквально вчора отримати визнавальні показання підозрюваного, який зізнався у вчиненні вбивства. На сьогоднішній день слідчі працюють з ним, повинні вилучити сьогодні зброю, повинні вилучити патрони і ключі від автомашини".

Головним підозрюваним став 45-річний львів"янин. Його затримали разом із кількома іншими зловмисниками за крадіжку з салону гральних автоматів. Чоловіка вже не раз карали за грабунки. Загалом він провів за ґратами 17 років свого життя. В день смерті Олега Бориса злочинець намагався поцупити машину бізнесмена. Коли власник авто спробував зупинити викрадача, той застосував зброю.

Василь Пісний, керівник ГУ МВСУ у Львівській області: "Спільно з прокуратурою ми проводили ряд оперативно-розшукових заходів. Хотів би подякувати карному розшуку: ці працівники приклали максимум зусиль, для того щоб оцей злочин, що було скоєно, був розкритий. В дійсності було зібрано ряд речових доказів. На сьогоднішній день слідчі працюють, слідчо-оперативна група. Як сказав Олексій Васильович, буде вилучено ряд речових доказів. Крім того, громадянин, який підозрюється у вбивстві, явку з повинною написав, що він причетний і до інших злочинів, які вони скоїли на території нашої області".

Слідство у справі ще триває. Правоохоронці говорять, що тільки почали розплутувати низку злодіянь на карбі затриманого, повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «Розкрито вбивство бізнесмена Олега Бориса ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути