понеділок, 18 серпня 2008 09:15

У якій країні Євросоюзу краще всього працювати

У якій країні Євросоюзу краще всього працювати
Кращі умови для іноземців, що приїжджають працювати в країни Євросоюзу, існують в Швеції. Про це свідчать дані "Індексу інтеграційної політики", складеного від імені консорціуму 25 європейських організацій, ведучу роль в якому грають Британська рада і брюссельська Група міграційної політики.

Як передає Бі-бі-Сі, в документі мовиться, що в цілому країни ЄС роблять у напрямі інтеграції мігрантів лише половину того, що могли б робити. Гірше за все справи в цій сфері йдуть в Латвії. Ця країна піддалася критиці за обмеження прав приїжджих і за те, що до них практично не прислухаються при визначенні політики країни.

Все 5 країн Старого Світу з найбільшою часткою некорінного населення - Британія, Іспанія, Німеччина, Італія і Франція (у яких в цілому проживає щонайменше половина всіх мігрантів ЄС) - опинилися в першій половині "Індексу". З них краще за всіх про емігрантів піклуються в Італії.

Проте, підкреслюють автори, тільки Швеція набрала достатньо балів для того, щоб вважатися країною, в якій приїжджі інтегруються без скільки-небудь помітних проблем. Швеція заробила 100% в тому, що стосується прав, що надаються іноземним робітникам, і їй зовсім трохи не вистачило для того, щоб отримати таку ж високу відмітку в області довготривалих прав на поселення мігрантів.

Крім того, Швеція названа країною, що надає мігрантам великі можливості по довгостроковому поселенню: тут, за словами дослідників, створена справедлива, проста і прозора система отримання дозволу на проживання.

У сфері, що стосується можливості переселення до мігрантів їх родичів, більше всього очок заробили Швеція і Португалія, а гірше за інших в цьому йдуть справи в Австрії, Данія і на Кіпрі.

Що стосується країн Східної Європи, що входять до складу Європейського Союзу, то вони отримали найнижчі оцінки в області участі мігрантів в політичному житті.

Неоднозначна картина вийшла і з антидискримінаційною політикою європейських держав. Так, не дивлячись на чіткі гарантії для мігрантів, прописані в Конституції і інших законах Німеччини, ця країна опинилася в "Індексі" на одному з останніх місць.

Всього, за даними укладачів документа, в 25 державах єдиної Європи сьогодні проживають близько 21 млн. мігрантів. В ході своєї роботи дослідники брали до уваги 140 різних чинників, які так чи інакше позначаються на рівні життя цих людей. У їх числі:

- дотримання прав мігрантів на робочому місці;
- можливість отримання дозволу на проживання;
- дозвіл на приєднання до мігрантів членів їх сімей;
- законодавство, направлене на недопущення расизму і ксенофобії.

news.liga.net

Зараз ви читаєте новину «У якій країні Євросоюзу краще всього працювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути