Ексклюзиви
понеділок, 13 серпня 2007 19:35

У Великобританії складений список кращих "лав-сторі"

Історії любові з романів "Доктор Жіваго" і "Війна і мир" увійшли до списку коханих лав-сторі британців, складеного телеканалом UKTV Drama.

Історія відносин Юрія Жіваго і Лари з романа Бориса Пастернака зайняла сьоме місце в списку, перше ж з великим відривом зайняла історія Хиткліффа і Кетрін Ерншоу, - героїв романа "Грозовий перевал" Емілі Бронте. Саме ця історія отримала право називатися улюбленою любовною історією британців всіх часів і народів.

Почесне друге місце зайняли Елізабет Беннет і містер Дарсі з роману Джейн Остін "Гордость і упередження". Цією книгою піддані Великобританії зачитуються вже майже два століття, а ще більшій її популярності сприяли два фільми - серіал і недавній повнометражний фільм, в якому зіграли Кіра Найтлі і Метью Макфейден.

37% опитаних британок призналися також, що чоловік, подібний Дарсі, скоріше підкорить їх, ніж будь-який сучасний представник сильної статі.

Третє місце в списку показує, що як і раніше "немає повісті сумніш на світі", чим "Ромео і Джульєта" Уільяма Шекспіра. Крім того, згідно опитування, саме Шекспірові належить честь створення найромантичнішого епізоду - знаменитої сцени на балконі з "Ромео і Джульєти".

"Джейн Ейр" Шарлоти Бронте займає в списку улюблених любовних історій англійців четверте місце. Услід йде історія пристрасті Ськарлетт О"хара і Ретта Батлера з романа американської письменниці Маргарет Мітчелл "Понесені вітром".

У список 20 улюбленіших романтичних сюжетів увійшли також історії з романів Френсиса Скотта Фітцжеральда "Великий Гетсбі", "Війни і миру" Льва Толстого і "Коханця леді Чаттерлей" Девіда Герберта Лоуренса.

У опиті взяли участь дві тисячі чоловік.

Зараз ви читаєте новину «У Великобританії складений список кращих "лав-сторі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути