четвер, 20 грудня 2007 12:52

У Великій Британії за розмову по мобільному можна сісти на два роки

Водії, що використовують мобільний телефон під час руху без пристроїв "хендс-фрі", можуть потрапити за грати на два роки. Відповідне розпорядження підписала сьогодні прокуратура Великої Британії.

Як повідомляє видання The Daily Telegraph, сісти у в"язницю можна не тільки за розмову по "мобільному", а  й за використання системи навігації (наприклад настройку або зміну маршруту), зовнішніх аудіо програвачів типу iPod або відправлення повідомлень з мобільного телефону під час руху.

Згідно нової директиви прокуратура уповноважена накладати штраф на будь-яку суму, а також позбавляти автовласників волі строком до двох років, залежно від ступеня провини.

Якщо водій, що розмовляв по телефону, став винуватцем смерті людини, то його чекає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 14 років. Це правило почне діяти на початку 2008 року.

В кожному випадку ДТП британська поліція перевірятиме мобільні телефони водіїв на предмет здійснення дзвінків безпосередньо у момент аварії.

У правоохоронних органах Сполученого королівства упевнені, що нові заходи змусять автоаматорів серйозніше ставитися до виконання правил дорожнього руху, повідомляє "Обозреватель".

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії за розмову по мобільному можна сісти на два роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути