четвер, 06 березня 2008 12:56

У Тернопільській області незаконно продали міський ринок

У Тернопільській області викриті посадовці Шумського районного споживчого товариства, які без згоди сленів товариства незаконно продали міський ринок.

Як повідомили в Центрі громадських зв"язків обласного управління міліції, посадовці порушили статут споживчого суспільства і не розглянули питання продажу ринку на загальних зборах.

У вересні 2007 року вони уклали договір купівлі-продажу, після чого міський ринок перейшов до нових власників. Відповідно, споживчому товариству було завдано збитків на 1,26 мільйона гривень.

За фактом зловживання службовим положенням порушена кримінальна справа за статтею 364 частини 2 Кримінального кодекса України. Зараз вирішується питання про повернення міського ринку в колективну власність.

Тим часом злочини подібного роду не поодинокі. Посадовці держустанов і підприємств часто, зловживаючи службовим становищем, незаконно передають в приватну власність об"єкти господарювання і землю.

Як повідомлялося, в Київській області чиновники незаконно розподілили землю, внаслідок чого державі було завдано збитку на 244 тисячі гривень.

У Київській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викриті посадовці райвідділу земельних ресурсів.

Як з"ясувалося, вони, порушуючи вимоги Закону України "Про оренду землі" і Земельного кодексу України, погоджували проектно-технічну документацію про виділення дев"яти земельних ділянок загальною площею 30 гектарів місцевим жителям і підписали акти про право на їхню власність.

В результаті протиправних дій правопорушників державі були нанесені збитки на загальну суму понад 244 тисячі гривень.

Органами прокуратури за даним фактом порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем), повідомляє АМИ "Новости-Украина".
Зараз ви читаєте новину «У Тернопільській області незаконно продали міський ринок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути