вівторок, 15 січня 2008 15:27

У сутичці з ізраїльтянами вбито сина лідера ХАМАСу

Серед палестинців, убитих 14 січня під час операції ізраїльських збройних сил в секторі Газа, був син лідера організації ХАМАС Махмуда Захара, пише The Haaretz.

24-річний Хусам Захар був сином єдиного на даний момент живого засновника угрупування ХАМАС Махмуда Захара, який займав пост міністра закордонних справ Палестинської автономії з 2006 року. Раніше ще один син Захара загинув в перестрілці з ізраїльтянами. У живих залишився тільки один з трьох його синів.

Зіткнення між палестинськими бойовиками та ізраїльськими військами почалося пізно ввечері 14 січня. Першими відкрили вогонь бойовики ХАМАСу, які виявили, що на територію анклаву увійшли ізраїльські танки і бронетранспортери. За останніми відомостями, було убито 17 палестинців. Як повідомили журналістів медики, серед них є мирні жителі, зокрема, 65-річний чоловік. 14 чоловік з числа убитих опізнані як члени ХАМАСу. Серед 45 поранених виявився восьмилітній хлопчик.

Вранці 15 січня у відповідь на дії Ізраїлю палестинський снайпер вбив іноземного робочого кибуца Айн а-Шлоша, як з"ясувалося пізніше, 20-річного вихідця з Еквадору. Представники ізраїльської армії вважають, що цей факт переконливо демонструє необхідність подальших дій з пошуку і знищенню терористів та їхньої інфраструктури в секторі Газа, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У сутичці з ізраїльтянами вбито сина лідера ХАМАСу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути