середа, 13 лютого 2008 12:14

У столиці Сирії вбитий глава спецслужб "Хезболлах", якого розшукували 42 країни

Пізно ввечері 12 лютого в Кфар Суса (елітне передмістя Дамаску) в результаті вибуху автомашини Mitsubishi Pajero був убитий начальник спецслужб ліванської терористичної організації "Хезболлах" Імад Мугнія.

Загиблий входив у список найбільш небезпечних терористів, розшукуваних спецслужбами США та Ізраїлю. Загалом Мугнія розшукувався силами безпеки 42 держав.

За даними катарського супутникового телаканала Al-Jazeera, поліція діяла виключно оперативно: тіло загиблого і зруйнована машина були протягом години евакуйовані з місця події. Після вибуху на місце події прибули декілька офіційних представників руху "Хамас". Інший арабський телеканал, Al-Arabia, передає, що їхньому кореспондентові вдалося поговорити з представниками угруповання, що прибули на місце вибуху. "Вони заперечували, що "Хамас" був метою цієї атаки", - говорилося в репортажі телеканалу.

В результаті вибуху було пошкоджено декілька автомобілів і сусідніх будинків. Приблизно в 300 метрах від місця вибуху знаходиться іранська шиътська школа, ця будівля не постраждала.

Нагадаємо, що у вересні 2004 року в Дамаску був ліквідований ідеолог "Хамасу" шейх Іззадін Субхі аль-Халіль. Палестинці поклали відповідальність за цю операцію на ізраїльські спецслужби, але жодних неспростовних доказів причетності ізраїльтян до ліквідації аль-Халіля опубліковано не було, повідомляє NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «У столиці Сирії вбитий глава спецслужб "Хезболлах", якого розшукували 42 країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути