понеділок, 05 травня 2008 08:35

У Шрі-Ланці в боях загинули 47 чоловік

В результаті запеклих боїв між озброєними силами Шрі-Ланки і сепаратистами Таміла на півночі країни за два дні загинули 47 чоловік.

Як повідомляє Bloomberg 4 травня з посиланням на міністерство оборони Шрі-Ланки, втрати тигрів Таміла склали 39 чоловік убитими і 37 пораненими, а урядові війська втратили вісьмох солдатів, ще 13 отримали поранення. Найбільш жорстокі бої йдуть в окрузі Маннар, а також в районі Веліойа на межі територій, фактично підконтрольних сепаратистам Таміла.

Керівництво Тигрів звільнення Таміл-ілама поки ніяк не прокоментувало заяву властей Шрі-Ланки, проте відомо, що обидві сторони у минулому сильно завищували втрати супротивника, занижуючи при цьому власні.

Представник міністерства оборони Шрі-Ланки також повідомив про авіаудар, нанесений по складу бойовиків в дистрикті Муллейтву. Як повідомили в міністерстві, ворожий об"єкт постійно знаходився під спостереженням, а недавно авіарозвідці вдалося зафіксувати в цьому районі сплеск активності бойовиків.

Варто відзначити, що за останній місяць постійно поступають повідомлення про кровопролитні бої на Шрі-Ланці. Так 27 квітня повідомлялося про 42 загиблих. А за три дні до цього в ході боїв між урядовими військами Шрі-Ланки і бойовиками руху Тигри звільнення Таміл Ілама були убиті більше 100 військовослужбовців, а 400 отримали поранення. При цьому втрати бойовиків склали 16 чоловік.

Раніше влада Шрі-Ланки обіцяла повністю зломити опір бойовиків і встановити контроль над територією країни до кінця 2008 року. В цілому, з січня 2008 року число убитих бойовиків, згідно з офіційною статистикою, склало 3376 чоловік, повідомляє Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «У Шрі-Ланці в боях загинули 47 чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути