неділя, 09 грудня 2007 10:32

У Севастополі Бандера увійшов в 20-ку "Великих Українців"

У Севастополі Бандера увійшов в 20-ку "Великих Українців"
У Севастополі відбулося відкрите голосування за кандидатури великих українців.

Лідерами голосування в Севастополі стали Тарас Шевченко і Богдан Хмельницький. "За першого голосували в основному люди, що відносять себе до України, а за Хмельницького - тому що приєднав Україну до Росії. Для прикладу, в Львові за Богдана голосують як за героя визвольної війни проти поляків", - передає слова шеф-редактора проекту "Великі Українці" Вахтанга Кіпіані прес-служба телеканалу "Інтер".

У заяві прес-служби наголошується, що найнесподіванішим в севастопольській сотні великих виявилось 20-е місце, яке зайняв Степан Бандера.

"Річ у тому, що в Севастополі є певна кількість радикальних українців. Живучи у вороже настроєному суспільстві, вони таким чином проявляють свій патріотизм. Варто при цьому відзначити, що в інших містах східної України, де ми проводили голосування, Бандера в 20-ку великих не входить", - прокоментував Кіпіані.

В той же час пройшло голосування за "Великих Українців" і в Запоріжжі, на найбільшому авіа- і моторобудівному підприємстві України "Мотор-Січ".

У числі тих, за кого проголосували більшість запорожців, опинилися Байда Вишневецький, якого підтримали як засновника Запорізької Січі, легендарні авіа- і ракетобудівники Олег Антонов і Сергій Корольов.

Співробітники "Мотор-Січі" готові також назвати великими українцями і багатьох наших сучасників - артистів, співаків, а також керівника свого підприємства, якого тут дуже поважають, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі Бандера увійшов в 20-ку "Великих Українців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути