вівторок, 10 листопада 2015 17:58

У РФ заявляють про ліквідацію лідера місцевого осередку "ІД"

У РФ заявляють про ліквідацію лідера місцевого осередку "ІД"
Фото: "Кавказский узел"

Федеральні сили РФ у Нальчику вбили лідера місцевого осередку терористичної організації "Ісламська держава" Роберта Занкішиєва.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на представника Національного антитерористичного комітету РФ (НАК).

"В ході швидкоплинного бою бандит був нейтралізований. Попередньо його впізнали як ватажка чинного на території КБР бандпідпілля Занкішиєва Роберта, який перебуває у федеральному розшуку, 1988 року народження, на прізвисько Абдуллах ", - розповів співрозмовник агентства.

Раніше ЗМІ повідомили про початок контртерористичної операції в Нальчику. Силовики блокували восьмиповерховий будинок, з якого попередньо евакуювали жителів. Правоохоронці вважали, що в одній з квартир переховується бойовик "ІД".

"При огляді квартири виявлені і вилучені пістолет з боєприпасами, саморобний вибуховий пристрій потужністю близько 3 кг в тротиловому еквіваленті", - розповів співрозмовник із НАК.

Дружина Занкішиєва отримала поранення і була затримана. У НАК запевнили, що постраждалих серед співробітників правоохоронних органів і мирних жителів немає

За даними Національного антитерористичного комітету, Занкішиєв вступив до "ІД" навесні 2015 року та активно займався вербуванням в мережі. Крім того, в 2014-2015 роках він був організатором убивств працівників прокуратури та МВС республіки.

"Ісламська держава" - міжнародна терористична ісламістська організація, яка утворилася в 2006 році як один з осередків "Аль-Каїди". Після 2014 року організація розрослася і почала діяти незалежно. Зараз у її лавах, за різними оцінками, близько 80 тисяч бойовиків з різних країн світу. Члени організації контролюють значну частину Сирії та Іраку. "Ісламська держава" скоїла велику кількість військових злочинів і злочинів проти людяності, зокрема катування, страти, геноцид, рабство та інші види нелюдського поводження.

Зараз ви читаєте новину «У РФ заявляють про ліквідацію лідера місцевого осередку "ІД"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути