вівторок, 14 жовтня 2008 14:55

У піратів Сомалі відбили панамське судно

У вівторок, 14 жовтня, сили служби безпеки Пунтленда звільнили панамське торгове судно, повідомляє Reuters.

Судно "Веіл" (Wail) було захоплене піратами в минулий четвер, коли воно доставляло вантаж цементу з порту Сомалі Боссасо до Омана (спочатку місцеві власті повідомили про захоплення сухогруза Сомалі "Евєїл").

Влада Пунтленда (держава на території Сомалі) розповіла, що два дні тому в перестрілці було убито двоє піратів. У вівторок було арештовано 10 піратів, під час проведення операції по звільненню екіпажа двоє солдатів отримали поранення.

Повідомляється, що на борту знаходяться 11 членів екіпажа: дев"ять сірійців і двоє сомалійців. Чи є серед екіпажа постраждалі, не уточнюється. Зараз "Веіл" прямує в порт Боссасо, розташований на північному побережжі Сомалі. За інформацією агентства, у судна незначні пошкодження.

З початку поточного року пірати Сомалі захопили більше 30 торгових судів, отримавши близько 30 мільйонів доларів США у вигляді викупів. Через піратів Аденська затока вважається найнебезпечнішим в світі місцем для судноплавства.

Зараз ви читаєте новину «У піратів Сомалі відбили панамське судно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути