Ексклюзиви
субота, 10 лютого 2024 14:57

Спецтема: Війна Росії проти України

10 млн українців втечуть у ЄС, якщо Росія переможе у війні

10 млн українців втечуть у ЄС, якщо Росія переможе у війні
У Міністерстві внутрішніх справ та поліції Німеччини заявили, що не хочуть робити жодних прогнозів щодо розвитку міграції. Фото: Getty Images

У Німеччині попередили про можливе прибуття ще 10 мільйонів українських біженців у разі перемоги Росії у війні проти України.

Влада країни вважає, що за такого сценарію переважна більшість людей прямуватиме до Західної Європи, а однією з країн призначення біженців буде Німеччина. Про це повідомляє Welt am Sonntag із посиланням на представників силових структур та поінформованих парламентарів.

Зазначається, що однією з проблем є відсутність допомоги з боку США, однак німецький уряд все ще припускає, що Україна зможе утримати лінію фронту до кінця 2024 року.

У Міністерстві внутрішніх справ та поліції Німеччини заявили, що не хочуть робити жодних прогнозів щодо розвитку міграції.

Експерт з питань зовнішньої політики Християнсько-демократичного союзу Родеріх Кізеветтер заявив, що Європа несе більшу відповідальність за Україну, ніж будь-коли, а держави, які підтримують Україну, повинні значно збільшити військову допомогу, зважаючи на нерішучість США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українським біженцям дозволять залишитися в Польщі до кінця червня

"Якщо ми не змінимо нашу стратегію підтримки, то найгірший сценарій масової втечі з України і поширення війни на країни НАТО стане набагато більш імовірним. У такому випадку десять мільйонів біженців - це досить занижена цифра", - сказав Кізеветтер, наголосивши, що, якщо ЄС не хоче, щоб кількість біженців зростала, він повинен допомогти Україні зараз.

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), з початку російської агресії з України втекли понад шість мільйонів людей. Крім того, в самій Україні є ще мільйони внутрішньо переміщених осіб.

За даними Федерального міністерства внутрішніх справ, у Німеччині наразі перебуває 1,1 мільйона громадян України, які в'їхали в країну з 2022 року.

Welt зазначає, що наразі Україна бореться з проблемами на кількох рівнях. На фронті - з нестачею солдатів та артилерійських боєприпасів, через що російська армія змогла перехопити ініціативу. З точки зору зовнішньої політики, проблемою є відсутність допомоги з боку США.

Затримка з наданням західної допомоги Україні поглиблює брак артилерії в українських військах.

Це впливає на довгострокові перспективи бойових дій, повідомляє в новому огляді Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що припинення західної допомоги, найімовірніше, призведе до остаточного краху спроможності України захищатися і стримувати російські війська.

Зараз ви читаєте новину «10 млн українців втечуть у ЄС, якщо Росія переможе у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути