пʼятниця, 05 вересня 2008 16:36

У Нігерії пропагуються шлюби між ВІЛ-інфікованими

Уряд нігерійського штату Баучи організовує знайомства ВІЛ-інфікованіх чоловіків і жінок в цілях створення сім"ї. Передбачається, що за допомогою цього заходу удасться уповільнити поширення ВІЛ-інфекції в країні, повідомляє ВВС.

Будь-який ВІЛ-позитивний житель штату має право звернутися в спеціальний консультативний центр з проханням підібрати йому супутника життя. Зокрема, за останні декілька тижнів "служба знайомств" для ВІЛ-інфікованіх допомогла зав"язати відношення 70 парам, повідомили в уряді.  Нігерійський штат Баучи дотримується законів шаріату, які не схвалюють використання презервативів. Крім того, там прийнята полігамія, що сприяє поширенню вірусу СНІДУ. На думку уряду штату, пропаганда шлюбів між ВІЛ-інфікованими допоможе уповільнити поширення ВІЛ, а також пом"якшить психологічну травму, пов"язану з їх ізоляцією.

Тим часом, представники UNAIDS (Програми ООН по боротьбі з ВІЛ/СНІДом) висловили заклопотаність у зв"язку з новою практикою в Нігерії. Вони відзначили, що потенційне подружжя може бути заражене різними штамами вірусу, взаємодія яких може погіршити перебіг хвороби і привести до появи агресивніших штамів. Саме тому таким людям рекомендується використовувати презервативи, повідомив представник UNAIDS Уоррен Наамара. Він також відзначив, що ВІЛ-інфікованому подружжю не рекомендується заводити дітей – оскільки вони можуть рано залишитися сиротами, втративши обох батьків.

За статистикою, близько 3% населення Нігерії – 2,4 мільйона чоловік – інфіковані ВІЛ.
Зараз ви читаєте новину «У Нігерії пропагуються шлюби між ВІЛ-інфікованими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути