вівторок, 12 серпня 2008 18:25

У міській лікарні відмовилися робити євроремонт

Реконструйований хол, реанімаційне та приймальне відділення відкрили 8 серпня в Хмельницькій міській лікарні.

— У нас була дилема, — розповідає про оновлення лікарні головлікар Володимир Розгонюк, 56 років. — На виділені кошти зробити банальний євроремонт або впровадити новітні медичні технології. То ми за півтора мільйони гривень із міського бюджету в реанімаційне відділення закупили монітори з виведенням на центральну станцію.

Подібні монітори дають змогу лікареві відслідковувати діяльність усіх важливих органів і систем організму. На спонсорські кошти умеблювали приймальне та реанімаційне відділення.

Цьогоріч до міської лікарні медичне обладнання закуповується вдруге. У лютому на 1,2 млн грн із міського бюджету придбали 4 наркозно-дихальні апарати, 4 операційні столи на електроприводі та імуно-хімічну лабораторію, що з однієї краплі крові дає 24 параметри аналізу.

— До того ми мали совдеповське реанімаційне відділення, — ділиться Розгонюк. — Із відкриття корпусу 1974 року нічого нового не закуповувалося. На сьогодні таким обладнанням можуть похвалитися навіть не всі лікарні близького зарубіжжя.

У лікарні запровадили нову посаду — адміністратор приймального відділення. Людина може відповісти, де знаходиться те чи інше відділення, допоможе викотити інвалідний візок, скаже, де припаркувати авто.

Зараз ви читаєте новину «У міській лікарні відмовилися робити євроремонт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути