понеділок, 22 жовтня 2007 16:28

У міланських аеропортах через страйк зірвано 240 рейсів

Тисячі чоловік не змогли вилетіти з міланських аеропортів через страйк службовців компанії SEA.

Зокрема, в аеропорту Ліната було відмінено 29 вильотів, а також змінений графік посадок 25 лайнерів. У іншому аеропорту - Малпенса - не змогли відлетіти 95 літаків і ще 90 бортів, що прибували, не були прийняті. Всього таким чином було зірвано близько 240 рейсів.

Співробітники компанії SEA, яка є оператором цих двох аеропортів, влаштували чотиригодинний страйк, протестуючи проти планів перенесення частини польотів з Мілану до Риму і скасувань інших маршрутів з посадками в міланських аеропортах.

У профспілці SEA вважають, що це призведе до масових страйків. В серпні про такі плани оголосила авіакомпанія Alitalia, яка в основному і використовує аеропорти Лінате і Малпенса. За рахунок скорочень польотів авіаперевізник розраховує понизити витрати перед своїм продажем.

На понеділок був запланований також страйк стюардес Alitalia, але про те, чи почалася вона чи була відмінена, нічого не відомо. На дев"яте листопада в Італії запланований масовий страйк працівників транспорту, яка торкнеться і авіаційної сфери.

Італійські власті намагаються безуспішно продати Alitalia. У аукціоні, який тривав сім місяців, брали участь італійська авіакомпанія Air One, консорціум інвесторів на чолі з MatlinPatterson Global Advisers, а також російський "Аерофлот". Проте 19 липня останні відмовилися від участі в аукціоні. Після цього міністр інфраструктури Італії Антоніо ді Пьетро запропонував продати Alitalia за один євро, інакше компанія буде ліквідована, повідомляє агентство AFP.

Зараз ви читаєте новину «У міланських аеропортах через страйк зірвано 240 рейсів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути