пʼятниця, 02 березня 2007 19:41

У масовах самогубствах в Японії винні ліки від грипу

Уряд Японії віддав розпорядження про початок розслідування нового самогубства, імовірно пов"язаного з прийомом ліків від грипу Таміфлю. У вівторок 14-річний японський підліток, що приймав ліки, викинувся з вікна 11-го поверху і розбився насмерть.

Інцидент відбувся в місті Сендай на півночі Японії. За даними місцевої поліції, загиблий виплигнув з вікна своєї квартири пізно вночі після того, як напередодні прийняв Таміфлю перед сном.

Попередній випадок самогубства 14-річної дівчинки в японській префектурі Айчи, що наклала на себе руки за аналогічних обставин, був зафіксований на початку лютого.

За даними на листопад минулого року, в Японії було зафіксовано 54 самогубства хворих на грип, що лікувалися Таміфлю. 16 загиблих були підлітками у віці до 16 років. Управління з продуктів і ліків США, що брало участь в розслідуванні причин цих смертей, не знайшло безпосереднього зв"язку з Таміфлю.

Препарат Таміфлю швейцарської фармкомпанії Roche, вважається одним з небагатьох ліків, здатних ефективно захистити людину при зараженні пташиним грипом. Близько 60% від загального об"єму продажів препарату доводиться на Японію, уряд якої прийняло рішення про створення стратегічного запасу Таміфлю на випадок пандемії пташиного грипу, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У масовах самогубствах в Японії винні ліки від грипу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути