середа, 01 липня 2009 18:19

У Марганці не вщухає міжнаціональний конфлікт

У Марганці не вщухає міжнаціональний конфлікт
Вбивство міліціонера Сергія Бондаренко в Марганці Дніпропетровської області стало причиною міжнаціонального конфлікту, повідомляє телеканал Інтер.

Як повідомляє телеканал, в одному з кафе міста відпочивали дві компанії. У одній з них знаходився 22-х літній сержант патрульно-постової служби Сергій Бондаренко. Приводом для конфлікту, за даними свідків, послужила гармата. Дві компанії вирішили позмагатися - хто більше зможе підняти цю зброю.

"Почалося все через парі - хто більше підніме гармату. Почали ображати українців і почалася страшна бійка, наші хлопці були з голими руками, а у тих відразу ножі звідкись узялися, пляшки биті з-під горілки", - заявив свідок конфлікту.

Після цього зав"язалася бійка - від удару в серце ножем Бондаренко помер на місці. Ще два його друга знаходяться в реанімації з ножовими пораненнями грудей, печінки і шлунку.

Як повідомляє 1+1, удруге учасники бійки зустрілися вже в лікарні. Обидві компанії приїхали з підкріпленням, після чого одна з компаній почала мстити за вбивство друга, відзначає телеканал.

За даними каналу, після нетривалої бійки представники вірменської общини сховалися, після чого їх опоненти почали бити автомобілі вірмен.

Підозрюваний у вбивстві громадянин України вірменського походження - затриманий. Він знаходиться в Дніпропетровськом СІЗО. Крім того, в ізоляторі утримують ще одного жителя, якого підозрюють в організації бійки біля лікарні. Міліція порушила дві кримінальні справи: по частині 1 статті 115 (умисне вбивство) і за фактом бійки біля лікарні (хуліганство).

Як повідомляє Інтер, через декілька годин після вбивства в місті почалися погроми: деякі жителі почали бити кіоски і автомобілі представників вірменської общини.

За даними ТБ, багато жителів вірменського походження покинули свої будинки, побоюючись погромів. "І стріляли, і голови один одному били. Все тут було. Вірмени стріляли і міліція наша нічого не могла зробити. Стрільбище тут було конкретне. Погром", - заявив телеканалу житель Марганця Валерій Козначенко.

Як заявив начальник Головного управління МВС України в Дніпропетровській області Анатолій Науменко, трьох учасників бійки, серед яких і той, хто смертельно поранив міліціонера, доставили в лікарню.

"Одночасно в медичний заклад прибули родичі і знайомі потерпілих, між ними виник черговий конфлікт, який переріс в хуліганські прояви. Зокрема, було пошкоджено п"ять автомобілів", - повідомляє МВС.

Для запобігання груповим порушенням порядку міліція прийняла відповідні попереджувально-профілактичні заходи в Марганці.

"Зараз немає конфліктної ситуації на міжнаціональному ґрунті. Цю ситуацію придумують ті, кому це вигідно. Ми переговорили зі старшими вірменської общини. У районі дислокації жителів вірменської общини контролюють ситуацію підрозділи міліції", - додав Науменко.

За даними Інтеру, зараз місто наповнене патрульними машинами і загонами Беркута. Більше того, міліція побоюється міжнаціональних сутичок.

Раніше в МВС повідомили, що 22-річний інспектор патрульної служби міліції Сергій Бондаренко загинув від ножового поранення, отриманого при спробі припинити бійку в одному з кафе міста Марганець Дніпропетровській області.

За матеріалами: Подробності, ТСН, Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «У Марганці не вщухає міжнаціональний конфлікт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути