середа, 13 квітня 2011 17:08

У Львові переконували міліцію, що "Табачник зло – гірше ГМО"
19

Сьогодні, 13 квітня, у Львові відбулася акція студентського протесту "Проти деградації освіти". Понад тисячу студентів університетів міста зібралися на площі перед національним університетом ім. Івана Франка. На імпровізованій сцені, яка розмістилася на кузові вантажівки, студенти виступали із закликами зміни міністра освіти Дмитра Табачника.

"Основна наша мета це скасування останньої редакції законопроекту "Про вищу освіту". В ньому є такі положення, які просто шокують нас. Також ми вимагаємо підвищити стипендії студентам та зарплати викладачам. Крім того, ми хочемо відставки Дмитра Табачника. Він затятий українофоб і паплюжить історію нашої держави. А це є неприпустимо", - сказала студентка Ірина Чулівська.

"Недавно прийшов в гуртожиток, а там висить оголошення, що тепер платити потрібно 400 гривень за проживання. І то так ні з того ні з сього. А стипендія в мене 560 гривень. І як на такі гроші вижити? На роботу теж не можу піти. Бо тоді пари доведеться прогулювати. Навіщо нам такий міністр?", - розповідає студент Тарас Ольчишин.

Сформувавшись у колону студенти вирушили через центр міста до обласної адміністрації. По дорозі вигукували гасла: "Табачник зло – гірше ГМО", "Табачника геть!", "Слава нації – смерть ворогам!".

Під обладміністрацією мітингувальників зупинив кордон з міліції. Через кілька хвилин з подвір'я будівлі вибігли бійці Внутрішніх військ. Вишикувавшись в шеренгу вони створили ще один кордон. До студентів вийшло кілька депутатів облради.

"Та що ж то твориться? Діти, ми з вами! А Цимбалюк боїться вас. Дивіться скільки міліції і "ОМОНу" позганяв. Так захищається від вас", - кричала в гучномовець депутат Ірина Сех.

Через пів години до мітингувальників вийшов начальник управління освіти Львівщини Михайло Брегін. Йому студенти передали свої основні вимоги.

Зараз ви читаєте новину «У Львові переконували міліцію, що "Табачник зло – гірше ГМО"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути