четвер, 31 березня 2011 13:06

Поет Пантюк: "Кожну хвилину у Табачника може полетіти яйце або помідор"

Поет Пантюк: "Кожну хвилину у Табачника може полетіти яйце або помідор"

Сьогодні, 31 березня, опівдні в центрі Києва "Холодноярська ініціатива" відкрила сезон ненасильницького полювання на міністра освіти, науки, молоді та спорту Дмитра Табачника. Всі бажаючі могли закидати його портрет редискою, цибулею, кетчупом та сметаною.

На акцію прийшов поет Сергій Пантюк. Він зачитав уривок з усмішки Остапа Вишні "Вовк", замінюючи у тексті слово "вовк" на "Табачник".

"Хай Табачник боїться йти читати лекції в університети, ходити на прес-конференції, бо кожну хвилину в нього може полетіти яйце або помідор. Спротив владі продовжується завжди. Але забагато честі говорити тільки про Табачника. Є багато проблем, на які треба реагувати. Сьогоднішня влада - остання відрижка совка. Це злам, який настав в результаті нашої недалекоглядності. Ми, викричавши "Ющенко так", не схопили Ющенка за яйця й не примусили його робити те, що він обіцяв на Майдані. Цю вину я відчуваю за кожним з нас. Думали, що ось прийде Ющенко, прогресивний чувачок, і все зверху зробить. А неможливо зверху зробити. Мали контролювати кожен його крок. Ми цього не зробили й знову відбулось кумування, братування, роздавання посад. Знаю кількох людей, яких вважав розумними. А тоді чую від них: "Піду на зло Ющу проголосую за Яника". А коли його питаєш — що ти зробив для країни — кліпає очима. Українцю потрібно, щоб йому добряче наступили на хвіст. Зараз це відбулось і суспільство бухтить. При чому більш негативно, все частіше чуємо насильницькі заклики", - сказав Пантюк.

Поет зазначив, що наступним об'єктом полювання може бути будь-хто з чинного уряду.

"Може бути Азаров, який розповідає, що це не правда, що в Україні дорогі продукти. Воно сидить там, пика тупа-тупа. Говорить те, що йому написали, сам же в магазині років 30 тому певне був. Хтось має йому сказати: "Що ти ліпиш, дурню! Хто ти? Тебе туди ця піна винесла, так хоч вже не говори такого". Абсолютно, реально, що наступним об'єктом полювання буде він і ще багато хто з урядовців", - зазначив поет.

Також він додав, що підтримує небажання Василя Шкляра отримувати премію з рук Табачника.

"Великий Євген Маланюк сказав: коли у нації нема вождів, тоді вожді її — поети. Якщо у нас немає влади, немає опозиції, бо вона така сама заляпана і якби стала владою, робила би те саме. Є народ, кинутий напризволяще. Цей народ мав хтось сколихнути. Вчинок Шкляра мимоволі став політичним. Він висловив свою позицію м'яко, я би гостріше сказав. Від цих негідників не можна брати жодних премій. Якщо вам не вистачає — народ збере потрібні кошти. Підтвердженням цьому є те, що українці підтримали ініціативу вручити альтернативну премію Шкляру і на його рахунку вже більше 90 тисяч гривень. Шкляр безумно заслужив це", - додав Пантюк.

Зараз ви читаєте новину «Поет Пантюк: "Кожну хвилину у Табачника може полетіти яйце або помідор"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути