вівторок, 20 травня 2008 18:42

У Львові не хочуть створювати музей Бандери

У Львові вже понад десять років намагаються створити музеї історії визвольної боротьби та історії техніки. Проте місто ніяк не виділяє грошей на їх створення. Про це під час прес-конференції розповів директор Львівського історичного музею Богдан Чайковський.

За його словами, метою сьогоднішньої зустрічі є діалог із владою міста. Проте, незважаючи на офіційні запрошення Андрія Садового та його заступників, ніхто не прийшов. "У Львові такий рівень професіоналізму влади, сьогодні робиться все для того щоб музеїв не було. А нам же потрібно працювати на імідж Львова", - наголосив Чайковський.

Натомість голова громадської ради зі створення музеїв Іван Головацький розповів, що рішення створити у Львові музеї історії визвольної боротьби та історії техніки виношуються дуже давно. Проте мало не скрізь ці плани зіштовхуються з антиукраїнськими настроями. Тож якщо на цю проблему не відреагують, "ми почнемо не прохання, а вимогу", - зазначив він, інформує Львівський портал.

Зараз ви читаєте новину «У Львові не хочуть створювати музей Бандери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути