середа, 15 жовтня 2008 16:59

У Луцьку страйкують працівники електротранспорту

У Луцьку сьогодні, 15 жовтня, через страйк працівників міського підприємства електротранспорту сьогодні на рейс не вийшов жоден тролейбус, а також найбільш використовувані маршрутки N 9 і N15. Електротранспортники вимагають видати їм зарплату, якої вони не отримували вже 2,5 місяця. Водії тролейбусів скаржаться також на "зношеність" транспорту і відсутність деталей.

Крім того, працівники підприємства електротранспорту вимагають скасувати пільги при оплаті проїзду або знайти якийсь інший вихід із ситуації, що склалася довкола оплати проїзду пільговиками (електротранспортникам лише наполовину (6 мільйонів гривень із 12) відшкодовують витрати на перевезення пільговиків).

Директор Луцького підприємства електротранспорту Іван Кубіцький зазначив, що значною проблемою є те, що "менше 50% ми отримаємо покриття за перевезення пільговиків". Він вважає, що це питання слід вирішувати на рівні Верховної Ради.

Страйкарі заявляють, що їхня акція триватиме доти, поки вони не отримають заборгованої зарплатні.

Перед початком сьогоднішнього засідання 31-ї сесії Луцької міської ради мер міста Богдан Шиба зазначив, що всі зобов`язання перед підприємством з боку міської влади виконані, натомість не надійшло запланованих коштів з державного бюджету, якими саме мали погасити існуючу заборгованість із заробітної плати у розмірі близько 1,5 млн грн, повідомили УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У Луцьку страйкують працівники електротранспорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути